2012. szeptember 29., szombat

Sherrilyn Kenyon: Végzetes Ölelés


Fülszöveg

Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot – míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…
SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét vágyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.
„Kenyon a vámpírrománc királynője” – Publisher’s Weekly


A második rész, az Éjféli vad elolvasása után vártam, hogy neki kezdhessek Talon könyvének, és még szerencse, hogy már itthon volt a polcomon.
Talon egy ősi kelta, egy druida pap és egy kelta hercegnő fia. Édesanyját kitagadta a klánja, amikor elszökött a druidával, ám amikor Talon árván maradt az alig néhány hetes kishúgával (Ceara), mégis felkereste a klánját, de nem azért, hogy magának kérjen megbocsátást, hanem a húgának. Gyermekként hamar megtapasztalta, milyen az igazi gyűlölet és rosszindulat, ezért hamar fel kellett nőnie, ha életben akart maradni. Igazi harcos vált belőle, akit félelemmel vegyes tisztelet övezett körül a klánjában. Talonnak egyetlen célja volt, hogy megvédje a húgát. Ám szerelembe esett egy halkereskedő lányával, akit végül feleségül is vett. Boldogsága azonban nem tarhatott sokáig, mert tévedésből megölte a germán hadisten, Camulus fiát, aki így bosszútól vezérelve megátkozta a férfit és minden halandót megölt, aki kedves volt Talonnak.
Így történt, hogy egy napon veszítette el újszülött fiát és szeretett feleségét is.
Ezt követően a klán, és a férfi unokatestvére elárulta Talont, majd előbb Cearával, utána Talonnal is végzett.
Talon a tehetetlen düh miatt bosszúért kiáltott, melyre Artemisz válaszolt. Dióhéjban ennyi, hogy hogy lett Talon sötét vadász.
Minden érzelmét mélyen magába temette, hogy soha ne kelljen újra átélnie mindazt a veszteséget, gyászt és mérhetetlen szomorúságot.
Napjaink New Orleansában Talon már 1500 éves és sötét vadász teendőit végzi.

Sunshine-ról egy igazi művészlélek, aki mindig szétszórt, és mindent művész szemmel néz. Ezt valahogy meg tudom érteni, mert valamilyen szinten én is művészlélek vagyok, de nem ilyen elvetemült módon, mint főhősnőnk. XD
Szerencsére Sunny nem az a nyafogós, hisztis nőszemély, mint amilyenekről sokszor olvashatunk. Sokszor – szinte mindig – kimondja azt, ami a szívén van, még akkor is, ha az a másik félnek nem tetszik. Talonnal sem viselkedik másképpen. Egyébként ő az a Sunshine, aki már az első részben, az Álomszeretőben is felbukkant néhány sor erejéig. Sunny az a lány, aki Selena jós standja mellett árulja kézzel készített kerámia edényeit és rajzait.

A háttérben pedig két isten szövetkezik végig a történet folyamán. Két régen elfeledett isten – Camulus és Dionüszosz – fognak össze, hogy kiszabadítsák az Atlantiszi Pusztító istennőt, remélvén, hogy az hálából megosztja velük a hatalmát és újra teljes jogú és hatalmú istenek lehetnek, mint régen. A tervükhöz azonban hozzá tartozik, hogy elfogják Acheront is, mivel a rituáléhoz szükség van egy atlantiszi vérére, és ő fajának egyetlen élő képviselője. Meg az ikertestvére Styxx.
Styxx is szövetkezik a két istennel, mivel gyűlöli Asht, és segít nekik elfogni és megölni testvérét.
Ahhoz azonban, hogy Acheront el tudják fogni az kell, hogy az egyik legmegbízhatóbb Sötét Vadászt legyengítsék, valamint, hogy megosszák Ash figyelmét, hogy végül becserkészhessék és véghezvihessék őrült tervüket. Így történik, hogy Talon és Sunshine találkoznak. Sunshine ugyanis nem más, mint Talon felesége, Nynia reinkarnációja, s a két isten jól tudta, hogy Talon nem fog tudni ellenállni neki.


Amint azt látjátok, minden sablonos rész megvan a könyvben, amivel egy közepes minőségű regényt lehetne írni. De akkor miért is adtam rá 5*-ot?
Azért, amiért Sherrilyn a sablonok közötti réseket kitöltötte. Eleve felturbózta mitikus lényekkel, ókori istenekkel, és mindenféle más paranormális lényekkel. Ráadásul ebben a kötetben már a fő hangsúly nem csak a két szerelmesen, Talonon és Sunshine-on volt, hanem a Sötét Vadászokon úgy általában is.
Ebben a kötetben tűnik fel Zarek is, akit a Mardi Gras idejére hoznak a városba, hogy segítsen a démonok lemészárlásában. Ugyanis ebben az időszakban elvékonyodik a mi világunk és a más világok közötti fátyol, és így rengeteg démon átjön, hogy az emberi lelkeket összegyűjtsék, ezzel biztosítva magunknak a hosszú életet.

Szerintem nagyon cuki ez a plüss Talon! :D
Zarekre nagyon kíváncsi vagyok! Látszólag nagyon vad és halálos, hiszen már a második kötetben is így vezette be az írónő. Én azonban úgy éreztem, hogy mégsem a velejéig gonosz ő. El van keseredve és minden oka meg is van rá. Sajnálom is érte szegényt. :( A következő kötet szerencsére az övé. ;)
Egy másik sötét vadász is feltűnik ebben a részben, méghozzá Valerius. Ha jól értettem, akkor az a Valerius, aki az előző rész főszereplőjét, Kyrianoszt elfogta, megkínozta, majd keresztre feszítette, de ez egy picit nekem zavaros volt. Képzelhetitek milyen volt Kyrian és Iulanusz reakciója, mikor megtudták, hogy Kyrianosz helyére Valerius került.
Acheron továbbra is titokzatos volt, de apró (tényleg nagyon apró) morzsákat mégis kapunk az életéről, múltjáról. De messze van még az ő könyve! :(
Nick, a másik kedvenc szereplőm is elég sokat szerepel. Még mindig nagyon aranyosnak találom! :)

Nagyon örültem, hogy nem felejtettük el az előző két kötet szereplőit sem. Bár az eddigi párok közül inkább csak a férfiak szerepeltek, mégis szóba kerültek az ő eseteik is. Illetve amint írtam, nem csak a szerelmeseinken volt a hangsúly, hanem mindig kellő időközönként váltott az írónő nézőpontot. Unalmas is lett volna, csak Talon és Sunshine szemszögéből nézni mindent, mert szinte folyton szexeltek, ha nem, akkor meg azon agonizáltak, hogy egyik sem lehet a másiké. Ez egy idő után nagyon zavaró lett volna, de így imádtam a könyvet!

A kedvenc részem, amikor Aheron a pici Marissával alszik a kanapén. Marissa Kyrianosz és Amanda Deveraux három hetes kisbabája.

-Kyrianosz! (…)
- Marissa  eltűnt! (…)
- Nincs a bölcsőjében. Nem tudom, hol van. (…)
Hol lehet a kislányuk? A legszörnyűbb rémálma volt, hogy elveszíti a kicsinyét. Lerohant a lépcsőn, (…).
Ahogy a nappaliba ért, megtorpant. A leghihetetlenebb látvány tárult a szeme elé, ami a velejéig megrázta. Tekintete Akherónra esett, aki a bőrkanapén hevert, és Marissa a férfi álla alatt, az izmos mellkason feküdt összekuporodva, elégedetten.
Amandán egyszerre lett úrrá a megkönnyebbülés és a hitetlenkedés. (…) Egy férfi, akinek hihetetlen ereje van, aki meglepően ellentmondásos személyiség. Amandának kétsége sem volt afelől, hogy mindannyiukat a feledés homályába küldhetné, és tessék, most mégis itt hever a kisbabájukkal, aki a hatalmas kezek óvó biztonságában aludt.
(…)
Ash felült a kanapén, de aztán nem mozdult. Pislogni kezdett, mikor meglátta Amandát és Kyrianoszt.
- Bocs – mondta Akherón. – Hirtelen nem ismertelek fel benneteket.
- Csak el akartam tőled venni Marissát.
Ash lepillantott a kisbabára, aki továbbra is mélyen aludt a keze menedékében.
- Ó, bizonyára elszundítottam, miközben böfiztettem.

Nem sűrűn írok ki idézeteket, de ez a rész… :)))
Ez annyira, de annyira …
Nekem nagyon tetszett! :D

Gondolom nektek is feltűnt, hogy Acheront „Akherón”-nak írta a fordító. Remélem ez a többi részben nem fordul elő, mert engem nagyon zavart.


Összességében:
Úgy érzem a sorozat minden egyes kötettel egyre jobb lesz, így, bár még közel sem olyan bátran, de kijelenthetem, hogy új kedvenc sorozatot avatok! :D
Még mindig imádom Acheront és Nicket, de a Sötét Vadászokat is úgy általában. Van néhány újabb szereplő, akikre nagyon kíváncsi lettem. Ilyen Zarek és Styxx. Most viszont mégis picit pihentetem a sorozatot, mert különben meg fogom unni, amit nagyon nem akarok.
Remélhetőleg azonban hamarosan újra folytatom. ;)

A könyv adatai:
Kiadó:
Ulpius-Ház
Terjedelem: 560 oldal
Kiadás éve: 2010
Fordította: Tavasz Marianna
Bolti ár: 3.499 Ft
Borító: 4*
Ajánlott: 18 éves kortól

A sorozat további részei:
1. Álomszerető
2. Éjféli vad
3. Végzetes ölelés
4. Ördögi tánc
5. Angyali csók
6. Pokoli tűz

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése