2012. szeptember 20., csütörtök

Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad


Fülszöveg:
Kyrian gyönyörű férfi, kidolgozott izmokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva… érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől. A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljött a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük…
SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. Az Álomszerető a Sötét vágyak vadásza sorozat nyitókötete, amelyből eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.
„Kenyon a vámpírrománc királynője” – Publisher’s Weekly


Nem is olyan régen elolvastam a sorozat első részét, az Álomszeretőt, és sokan mondták, hogy nem is értik, hogyan kapcsolódhat az a sorozat többi részéhez. Én pedig kíváncsi természet vagyok, és mivel megvan a sorozat eddig magyarul megjelent összes része, úgy gondoltam folytatom a második kötettel.
Így utólag belegondolva, ahogy már elolvastam az Éjféli vadat, kapcsolódott az első kötet is a sorozathoz,
csak szerintem nem kellett volna regénynek megírni, elég lett volna inkább egy hosszabb novellának, mert a 2. kötetben van néhány dolog, ami már be lett vezetve az elsőben, illetve megjelennek az ottani főszereplők is: Makedóniai Iulianus és Grace Alexander.
Az első kötetben, pl. már trákiai Kyrianosz is meg lett említve. Ő volt ugyanis Iulianus egyik régi barátja, akit inkább testvéreként szeretett, és akiről úgy tudta, hogy a rómaiak elkapták, megkínozták, majd keresztre feszítették és meghalt.
Igen ám, de most ez a Kyrianosz a főszereplője a Sötét Vadász sorozat második kötetének, akinek a párja Amanda Deveraux lesz.

Kyrianosz egy ókori görög herceg, aki mindig is bolondos volt, ám egy napon szerelmes lett egy nőbe (egy szajhába, mert az volt), és aki elárulta őt. Így esett áldozatul a férfi a rómaiaknak, és a halála után Sötét Vadász lett.
A herceg nem akart mást, mint egy asszonyt, aki szereti őt, illetve gyermekeket, akik szintén szeretik őt, és akikre büszke lehet. Csak későn jött rá arra az igazságra, amire édesapja már évekkel az árulása előtt figyelmeztette.
Kyrianosz ezek után soha nem tudott egy nőben sem megbízni…
Bár lelke megtépázott volt, testét pedig még mindig a szeretett nő árulásának sebhelyei borították, Kyrianosz már rég beletörődött a sorsába, hogy magányosan kell élnie a halhatatlanságban.
Ja persze, meg ahogy azt ő elképzeli. :P

Amanda pedig annak a Selena Deverauxnak az egyik testvére, aki már az első részben is szerepelt, mint Grace legjobb barátnője. Van egy ikertestvére is, Tabitha. A két lány külsőre teljesen hasonlít egymásra akár két tojás, jellemben azonban szöges ellentétei egymásnak. Amanda visszafogott, csendes és könyvelő, míg Tabitha vadócabb és nem mellesleg vámpírvadász. A Deveraux családnál azonban megszokott, hogy mindenkinek van, valami földöntúli képessége, amit egyedül Amanda nem akar tudomásul venni és mindenáron hétköznapi életet akar élni. Ez nem igazán fog neki összejönni, mert egy „véletlen” folytán megismerkedik Kyrianosszal és akkor elkezdőik kettejük közös kalandja, amiből a lány előbb nagyon szeretne kikerülni és nagyon szeretne minél hamarabb megszabadulni a férfitól, de hamar rájön, hogy képtelen elhagyni őt.


Sherrilyn Kenyon
Az első 50-60 oldallal eléggé lassan haladtam. Unalmasnak találtam és egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet sem. Azonban ahogy tovább haladtam a történetben rájöttem, hogy nem is olyan rossz ez. Utána pedig alig tudtam letenni. Az első résszel ellentétben, ez a történet sokkal pörgősebb volt és a férfi karakterek sem az a nyálas típusok volt, mint az Álomszeretőben.
Végre megismerhettük a sötét vadászokat, akik nagyon érdekesek. Habár a „Sötét Vadász felvételin” kötelező pont, hogy valami nagy traumának kellett lennie az életükben, különben nem is hívhatták volna Artemiszt, akinek esküt tesznek, hogy szolgálják. Ennek ellenére akkor is nagyon megszerettem őket, mert nagyon jó a humorérzékük, bátrak és persze az olvasók többsége (ha nem is mindig, de néha) jobban szereti az olyan karaktereket, akiknek hányattatott sorsa volt.
Ebben a részben már felbukkan Aheron is, aki nagyon felkeltette az érdeklődésemet már akkor, mikor még hozzá sem kezdtem Kenyon könyveihez. Annyira sokat nem szerepelt ebben a kötetben sem, de némileg már megismerhettük, legalábbis a modorát mindenféleképpen.

Aki sokat szerepelt még benne az Talon, az ókelta harcosból lett Sötét Vadász. Érdekes figura, és mivel kelta, természetesen ő is felkeltette az érdeklődésemet, mivel én bolondulok mindenért, ami kelta. Na jó, majdnem mindenért…
Milyen szerencse, hogy a következő rész az ő könyve lesz! :D

Kyrian & Amanda
Akit még nagyon megszerettem (és aki szintén sokat szerepelt), az Nick. Jaj, annyira cuki és neki tényleg nagyon jó humora van. Ő persze, nem sötét vadász, „csak” segítő, mivel a Sötét Vadászok nem léphetnek ki a napfényre, mert elégnek, mint a vámpírok (de nem azok!), ezért a nappali teendőiket a segítőik intézik el. Nick Gautier egy lezüllött anya és egy börtönviselt apa gyermeke, aki 16 éves kora óta áll Kyrianosz szolgálatában és ugyanolyan szemtelen és pimasz, mint a férfi.

Tetszett, hogy nem egyből ismertük meg az összes fent már leírt szereplőt, hanem szépen fokozatosan, a történet előre haladtával, illetve nem is ismerhettük meg őket igazán.
Ebben a könyvben is vágyódik egymásra a két főszereplő, lelkileg és testileg egyaránt, de nem csak erről szól a történet. Mint azt már korábban írtam, sokkal mozgalmasabb volt a cselekménye, mint az első kötetnek. Itt ugyanis Kyrianosznak el kell kapnia egy Deszideriosz nevű lélekrabló démont, akiről kiderül majd, hogy mégsem egészen az, mint aminek látszik, ez pedig megnehezíti az elpusztítását. Először persze csak el akarja pusztítani, hogy megvédje az embereket, de később azért akar végezni vele, hogy megvédje a szerelmét, Amandát.


Összességében:
Ez a könyv határozottan jobban tetszett, mint az előző kötet, azonban a vége annyira kiszámítható volt ráadásul hamar és nagyon egyszerűen le is zajlott. Ezt egy picit azért ellensúlyozza Nick és Acheron (Ash) karaktere, akiket nagyon megszerettem, és akikről még többet akarok olvasni! :o)
Azért remélem a sorozat többi része is legalább ilyen jó lesz, mint ez a második kötet, mert akkor nagyon fogom szeretni és elkezdem az x. könyves sorozatomat. XD

A könyv adatai:
Kiadó: Ulpius-Ház
Sorozat: Sötét vadász
Terjedelem: 446 oldal
Kiadás éve: 2009
Fordította: Gimes Katalin
Bolti ár: 2.999 Ft
Borító: 2*
Ajánlott: 18 éves kortól


A sorozat további részei:
2. Éjféli vad
3. Végzetes ölelés
4. Ördögi tánc
5. Angyali csók
6. Pokoli tűz

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése