2012. október 17., szerda

Szemezgető #3: október


Jay Asher & Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk
1996-ban járunk. Josh és Emma világéletükben szomszédok voltak, és a legjobb barátok is. Azonban tavaly novemberben minden megváltozott közöttük, amikor Josh családja postán megkapta az Amerikai Online Cég (AOL) CD-jét, és az édesanyja átküldte Emmához, hogy a lány feltölthesse az anyagot az új számítógépére. Amint bejelentkeznek, automatikusan a Facebook oldalára lépnek be – csakhogy a Facebookot még fel sem találták! Legnagyobb döbbenetükre feltárul előttük a tizenöt évvel későbbi életük. Később valahányszor újra ránéznek a profiljukra, azt látják, hogy a jövőjük is megváltozik. Miközben az életükben bekövetkező eseményeket próbálják feldolgozni, kénytelenek szembenézni azzal, mit csinálnak jól és rosszul – a jövőben.
A nagy sikerű Tizenhárom okom volt...szerzőjének új regénye a Facebook nélküli világba kalauzol vissza, és bebizonyítja, hogy minden döntésünk hatással van az életünkre. Facebook-függőknek kötelező olvasmány!



Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2012. október 5. >> MEGJELENT
Terjedelem: 356 oldal
Borító: füles kartonált
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Eredeti ár: 3.499 Ft

Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren : a Kör - A Kör trilógia első kötete

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik.
Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez.
Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg…

Kiadó: Geopen
Megjelenés: 2012. október 11. vagy 18. (áruházfüggő)
Terjedelem: 356 oldal
Borító: füles kartonált
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Eredeti ár: 3.499 Ft

 

Cynthia Hand: Angyalfény 
Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.

Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.
A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.


Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Megjelenés: 2012. október 5. >> MEGJELENT
Terjedelem: 416 oldal
Borító: keménytábla védőborítóval
Fordította: Komáromy Rudolf
Eredeti ár: 3.499 Ft

 

 

Kimberly Derting: Eskü - Amikor a szó a legveszélyesebb fegyver

Megjelent októberben
A távoli jövőben a világ államain korlátlan hatalmú királynők uralkodnak. Ludaniában, a kegyetlen Sabara királynő országában az emberek szigorú kasztrendszerben élnek. Minden kasztnak saját nyelve van, az emberek nem használhatják, sőt még csak nem is érthetik a másik kaszt nyelvét. Ha valaki megszegi a törvényt, a büntetése halál... az elnyomás ellen lázadók száma napról napra nő. Sabara királynő mágikus képessége révén hosszú ideje ül Ludania trónján, de hatalma most veszélybe került. A Kereskedők Osztályában élő tizenhét éves Charlaina (Charlie) különleges adománnyal született: tökéletesen megért bármilyen nyelvet. Pontosan tudja milyen veszélyben van emiatt, így féltve őrzi titkát, mígnem egy nap találkozik a vonzó Max-el, és barátaival akik egy sosem hallott nyelven beszélnek... és a titka csaknem lelepleződik. Charlie igyekszik távol tartani magát a fiútól, de Max mindent elkövet, hogy közelebb kerüljön a lányhoz. Vajon miért? Ki ő valójában? Charlie lassan rájön, hogy gondosan megtervezett világában korántsem ő az egyetlen aki titkokat rejteget... - A rendkívül sikeres amerikai írónő Kimberly Derting ezzel a világszerte népszerű regényével mutatkozik be a hazai olvasóknak. A Pledge-trilógia első kötete 2011 őszén jelent meg az USA-ban, magyarul Eskü címmel szeptemberben kerül a boltokba. A trilógia következő része az Esszencia januárban jelenik meg az Egyesült Államokban.

Kiadó: ÉTK kft.
Megjelenés: 2012. október >>  MEGJELENT
Terjedelem: 320 oldal
Borító: papír/puha kötés
Eredeti ár: 2.990  Ft


Jonathan Beet és a kallódó lelkek - Halott ember tava
A nevem Jonathan Beet. Beet, mint a répa.
Húsz éves vagyok, New Yorkban élek, és van egy titkom: látom a szellemeket.

Ez legutóbb is kimondottan nagy gondot okozott, amiért természetesen engem tettek felelőssé.
"Kösz, Charlie, az életem romhalmaz lett miattad! 
Napok óta csak ez az egy gondolat ismétlődött a fejemben. Én idióta, küzdöttem az egyértelmű ellen, és mi lett a vége? Az, hogy egy New Yorktól legalább hatezer kilométerre fekvő diliházba száműztek. Rendkívül tanácstalan voltam. Fogalmam sem volt, ki segíthetett volna rajtam."

Akkor nem sejtettem, hogy a megpróbáltatásaim java még hátra volt.
Első látásra beleszerettem Cléóba, a bolondokháza egyik, gyakorlaton lévő ápolójába. Tőle hallottam, hogy érkezésem előtt az egyik, drogfüggő lány elszökött az intézetből. Unatkoztam, gondoltam utánanézek az ügynek. És abban a pillanatban belekeveredtem egy sorozatgyilkosságba... 

Kiadó: Egmont Dark
Megjelenés: 2012. október >> MEGJELENT
Terjedelem: 304 oldal
Borító: papír/puha kötés
Eredeti ár: 2.999 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése