2012. október 11., csütörtök

Karen marie Moning: Keserű Ébredés - Mac 1.0 és 2.0


Bár még csak két hét telt el azóta, hogy eltévedtem az elhagyott városrész hátborzongató, kihalt utcáin, mégis úgy éreztem, mintha egy másik életben történt volna.
Talán így is volt.
Az a Mac, aki akkor egy nő kinyújtott karját követve a kihalt környékre tévedt, bombázó volt: széles szárú, rózsaszín vászon csípőnadrágot viselt, selyemszegélyű rózsaszín pólót, kedvenc ezüstszínű szandálját, és hozzáillő ezüst kiegészítőket. Hosszú, gyönyörű szőke haját magasan a feje tetején lófarokba fogta, ami minden egyes ruganyos, fiatalos lépésnél a hátát súrolta.
Ennek a Macnek vállig érő, fekete haja van: így jobban elrejtőzhet a Mac 1.0-ás verzióját üldöző szörnyek elől. Fekete farmert és pólót visel: ez előnyösebb, ha esetleg vér szennyezi a ruháját. Rózsaszínre festett manikűrözött lábkörmeit sportcipő rejti: jobb, ha ebben fut az életéért. Színtelen öltözetét egy hatalmas fekete dzseki egészíti ki, amelyet a bejárati ajtó melletti fogasról emelt el indulás előtt: ez jobban elrejti a harminccentis lándzsát, amelyet a
farmerja derekába tűzött (a hegyét fóliába csomagolta). Gondosan összeválogatott öltözékének ez az egyetlen ezüst kiegészítője.
A hátsó zsebébe és a kabátja alá zseblámpákat rejtett.
Korábbi energikus, szinte szárnyaló járása már a múlté. Mac 2.0 határozottan és céltudatosan lépdel, lába erősen a talajhoz tapad.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése