2012. december 25., kedd

Kresley Cole: The Warlord Wants Forever


A novella a Vámpíréhségben megismert Meseszép Myt (közel 2000 éves valkűr) és Nikolai Wroth (kb. 300 éves vámpír) párosáról szól. A történet ott kezdődik, hogy Mystet elrabolja Ivo (egy gyilkos vámpír) és bebörtönzi olyan 4 teljes napra… igen 4 napra. XD
Ez után Wroth és csapata (ők a „jó fiúk) megtámadják Ivo várát és győznek is. Ekkor ismerkedik meg Myst és Wroth tábornok. Itt játszadoznak egymással – főleg Myt a tábornokkal –, majd „elválnak útjaik” és 5 év múlva találkoznak újra New Orleans-ban, és itt kezdődik a se veled, se nélkülednek mondható huzavonájuk.
Bár Myst szándékosan hagyta ott a tábornokot, mégis epekedik utána és még oly sok év után is a karjaiba vetné magát (bár erről először még magát sem sikerül teljesen meggyőznie). A nőt ezért testvérei betegnek találják, mivel egy vámpír után ácsingózik, miközben a valkűrök és egyben a Szövetség (a halhatatlanokat magába foglaló szervezete, amibe a vámpírok nem tartoznak bele) is már ősidők óta irtják a Horda tagjait és nem számít, hogy egy vámpír közvetlenül az áldozatából iszik-e vagy sem, akkor is „csak a halott vámpír a jó vámpír”.
Ez alól persze csak a kis Emma a kivétel, a vámpír-valkűr, akit Annika (valkűr) magához vett és felnevelt.

Tehát Myst és Nikolai…
A vámpíréhségben annyira nem keltették fel az érdeklődésemet. Ott először a nő elszökik a jóképű tábornokkal, majd már férj és feleségként térnek vissza, amit a valkűr nővérek nem akarnak elismerni. Abban a történetben csak utalgatnak a kezdetekre, és közben Mystet is folyton szekálják a történtek miatt, de hogy mi is az, azt nem tudjuk meg.
A The Warlord Wants Forever-ben viszont teljes lesz a történet. :) Néhány dolog már akkor történik, amikor Emmát elrabolja Lachlain.
Na és persze a dilis tesók sem maradhatnak ki Nïx-szel és Reginnel az élen. XD


Összességében nézve:
Annak ellenére, hogy alapjában véve nem voltam odáig a két főhős szenvedéséért, a könyv mégis tetszett az új információk miatt, mert így jobban átláthatóvá vált számomra Cole halhatatlanokról alkotott világa.
Ez egy amolyan bevezető novella lenne, de mégsem bánom, hogy nem ezzel kezdtem a sorozatot, mert nagyon sok minden eléggé zavaros benne, illetve sokszor kapkodtam a fejem, hogy éppen miről is van szó. Sok mindent megtudhatunk a valkűrökről is, illetve számos más információt is elárul e titokzatos halhatatlanokkal kapcsolatban. Ám a valkűrök mellett a vámpírokról is megtudunk néhány apróságot, mivel férfi főszereplőnk maga is vérszívó, bár a jobbik fajtából.
 
Kiadó: Pocket Books
Terjedelem: 192 oldal
Kiadás éve: 2011
Borító: Puhafedeles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése