2012. augusztus 25., szombat

Mi újság a Cor Leonis háza táján?


Szeptemberben, illetve ősszel szinte minden kiadó újabbnál újabb könyvvel rukkol elő, legtöbbjük többel is. Ez alól a Cor Leonis sem kivétel, ám a kiadó nem csak új könyvek megyejelentetését, hanem számos más meglepetést is tartogat az olvasók számára. ;)
Mint arról már írtam, a Cor Leonis hamarosan kiadja a Tündérkrónikák 5. részét, amiben remélhetőleg választ kapunk a sorozat folyamán felmerült összes kérdésre. :o) De a kiadó nem csak egy könyvvel fog előrukkolni idén ősszel, hanem Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve - A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései, Nevada Barr: Ördögkatlan és a kicsiknek Noszov: Nemtudomka csodálatos kalandjai c. könyvével is. És akkor a meglepetésekről még nem is beszéltünk!

Nézzük, tehát mi minden is vár ránk ősszel és mik a tervei a kiadónak!


Syd Field: Forgatókönyvírók kézikönyve -  A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései
Fülszöveg:
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!

Megjelenés: 2012. augusztus 27., de augusztus 26-án, a Zsidó Nyári Fesztivál keretében már kapható lesz azok számára, akik ellátogatnak a Cor Leonis standjához a Gozsdu udvarba, a Goubába (Reggel 10 órától este 7-ig Budapesten a Király u. 13. és Dob u. 16 közötti passzázsokban.), ahol MINDEN kötetükre 25% kedvezmény biztosítanak. (A kedvezmény mind a két napon, vagyis augusztus 26-án és szeptember 2-án is él.)
Eredeti ár: 3.990 Ft


Nevada Barr: Ördögkatlan
Fülszöveg:
Nevada Barr Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját.
Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

Megjelenés: 2012. szeptember 1., így akik szeptember 2-án kilátogatnak a fent említett fesztiválra, akkor a kiadó standjánál már kezükbe is foghatják a könyvet. :o)
Eredeti ár: 2.990 Ft


Karen Marie Moning: Új nap virrad
Fülszöveg:
A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.

A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

Megjelenés: 2012. szeptember 17. továbbra is! A kiadó azonban elárulta, hogy esetleg pár nappal korábban érkezhet ez a rész is, csak úgy, mint az előző rész, a Rossz hold kelt fel, de semmiképpen sem szept. 3-án, ahogy a Bookline írta.
Eredeti ár: 3.490 Ft
További információ: a könyvhöz már elindult a banner és könyvtrailer készítési verseny, melynek nyertese(i) (egy banner készítő és egy trailer készítő) megnyerhetik a Tündérkrónikák 5. részét.
Erről bővebben ITT és ITT olvashattok. 


Egyelőre konkrét dátum nélkül, de készül az Éves horoszkóp 2013 is, illetve szintén dátum nélkül, de készül a Nemtudomka csodálatos kalandjai is, mellyel a kiadó a gyerekeknek kedveskedik. :o)

Noszov: Nemtudomka csodálatos kalandjai
Fülszöveg:
Volt egyszer egy mesebeli város, a neve Virágváros volt. Picurok és picurkák laktak benne. Róluk és a városka többi lakójáról szól ez a csodálatos és hihetetlen történetekkel teli mesekönyv.

Volt egyszer egy mesebeli város, a neve Virágváros volt. Picurok és picurkák laktak benne. A picurok vagy hosszú, bő nadrágban jártak, vagy kantáros rövidnadrágban, a picurkák pedig a színes, tarka szoknyákat szerették. Azért hívták őket picurkáknak, mert olyan csöppek voltak, mint egy icipici uborka. A házak körül virágok nyíltak, az utcákat is virágokról nevezték el: Harangvirág utca, Kamilla sétány, Búzavirág körút. A város egy folyó partján terült el. A folyót az apróságok Uborka folyónak hívták, mert a partján rengeteg uborka nőtt. A Harangvirág utca egyik házikójában tizenhat picur lakott. Róluk és a városka többi lakójáról szól ez a csodálatos és hihetetlen történetekkel teli mesekönyv. Megismerjük majd Tudomkát, akit azért hívtak Tudomkának, mert nagyon sok mindent tudott. És azért tudott olyan sok mindent, mert rengeteget olvasott. Az olvasástól Tudomka nagyon megokosodott. Ezért mindenki hallgatott rá, és mindenki nagyon szerette. Ugyanebben a házikóban lakott többek között a híres Pirula doktor, aki minden betegségükből ki tudta gyógyítani az apróságokat. Pirula doktor mindig fehér köpenyt hordott, a fején pedig fehér, bojtos sapkát viselt. Rajtuk kívül még sok aranyos picurka lakott a házban. Például Zsanér, a nevezetes gépész, a segédjével, Tiplivel; továbbá Melaszfalvy Czukor Szirup, aki arról vált ismertté, hogy nagyon szerette a szódás szörpöt. Ott lakott még Hajtás, a vadász, Pajtással, a kutyájával. Volt egy puskája is, amivel parafa dugókat lehetett kilőni. De ott élt Tubus, a festő, Hangvilla, a muzsikus, és még néhány picur: Sebbel-Lobbal, Duzzogi, Csitte, Palacsinta, Szeleske és két testvér: Lehetke és Talánka. De közülük is a Nemtudomka nevű picur volt a leghíresebb. Azért hívták Nemtudomkának, mert az égvilágon semmit nem tudott. Ez a Nemtudomka élénk, világoskék sapkát hordott, kanárisárga nadrágot és narancsszínű ingecskét, zöld gallérral. Nagyon sze­rette az élénk színeket. Így, papagájnak öltözve járta a várost egész nap, és különböző ámulatba ejtő, de soha meg nem történt történeteket talált ki. Azokat mesélte mindenki­nek, akivel csak találkozott. Miközben az egyik különleges történetet olvassuk a másik után, azt szeretnénk, bárcsak mi is ebben a mesebeli városkában élnénk…

Eredeti ár: 2.980 Ft



És az újdonságoknak még nincs vége, ugyanis a kiadó kínálata hamarosan Alaya Dawn Johnson könyvével bővül, ám ezzel kapcsolatban több információt egyenlőre nem árultak még el. Addig is izgulhattok, hogy melyik könyve fog először megjelenni. ;)

Továbbá dolgoznak a kiadó webshopján is, ami előre láthatólag szintén szeptemberben indul, így hamarosan már közvetlenül a kiadótól is megrendelhetitek kedvenc, ill. nagyon várt könyveiteket. :o)

Úgy érzem, megint el kell kezdeni a pénztárcámat edzeni, mert a szeptember igencsak ígéretesnek hangzik. :D


Ó, majd elfelejtettem…
… a fent bemutatott, hamarosan megjelenő könyveket 25%kedvezménnyel már elő is rendelheted, ráadásul 3 könyv vásárlása esetén a kiadó átvállalja a szállítási költségeket. :o)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése