2013. április 8., hétfő

Nalini Singh: Angyalcsók


Fülszöveg:
A vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra.
Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly – a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire.
A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt – lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már túlságosan hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de a gyakorlatban halálos is lehet.

 



A második rész pontosan ott folytatódik, ahol az első rész, az Angyalvér befejeződött. Raphael angyallá változtatta halandó, emberik szerelmét, az amúgy sem túl hétköznapinak mondható vámpírvadászt, Elena Deveraux-t.

Elena ebben a világban még kisbabának számít, hiszen új szárnyait sem tudja még használni, és bár már halhatatlan, még annyira gyenge, hogy egy frissen átváltoztatott vámpír is megölhetné.

Elena & Raphael
Forrás
Mindenesetre ő most a Menedék, az angyalok városának nagy szenzációja, hiszen már több ezer év óta ő az
első teremtett angyal. Szerez is magának jó sok ellenséget – nem mintha nem lett volna neki már így is elég –, de barátokat is. Emellett pedig kap egy visszautasíthatatlan és hátborzongató báli meghívást is nem mástól, mint Lijuantól, a kínai arkangyaltól, melyet kizárólag a lány tiszteletére rendez és a Tízek Tanácsának minden tagja hivatalos rá.
Emiatt Ellie-nek sokkal gyorsabban kell megtanulnia repülni, mint nyugodtabb körülmények között és rengeteget edz is.
S ha ez még nem lenne elég, ott van Michaela is, aki továbbra is igény tart Elena fejáre, ezüsttálcán felszolgálva.

Szegény Ellie-nek nincs egy nyugodt perce sem, de őt nem olyan fából faragták, hisz egy arkangyalt választott párjának és az is őt választotta.
A fizikai, testi támadásokon kívül a múlt árnyai is elkezdik kísérteni a lányt, és olyan régi, sötét emlékek is a felszínre törnek, amiket a lány olyan mélyre temetett, hogy már meg is feledkezett róluk. Egyre több részlet kezd derengeni neki a gyermekkorában történt családi tragédiával kapcsolatban, mely miatt egyre nagyobb bűntudat mardossa. Raphael pedig minden eszközt bevet annak érdekében, hogy megvigasztalja a párját.

Mindeközben a háttérben egy angyal azon munkálkodik, hogy nevet szerezzen magának, s így megszerezhesse magának Urram helyét a Tízek Tanácsában. Olyan szörnyűséget követ el, melynek hallatán még Lijuan is elborzad, aki pedig maga sem éppen épelméjű, ráadásul zombi sorozatgyártásba kezdett. Készít is hősnőnknek egy hátborzongató meglepetést, mely a lány múltjának egy olyan sötét darabkája, melyről azt hitte már rég eltemette.


Ami különösen tetszett, hogy Elena annak ellenére hogy angyallá változott, nem tud automatikusan mindent, amit mondjuk Raphael vagy Illium, hanem mindent szépen meg kell tanulnia. Ráadásul a szuperképességekre sem tett szert azonnal, hanem azok majd idővel fejlődnek ki benne, bár a vadászképessége továbbfejlődött, de ez sem tökéletes. Ami pedig a személyiségét illeti, megmaradt Elenának, embernek. A szíve pedig ebből következően még mindig halandó, ami mi kis kékszárnyú idiótánknak még mindig nagyon imponál. :o)
Raphael szintén nem változott meg, legalábbis nem teljesen, illetve benne is szépen lassan mennek végbe a változások, de újra próbálja megtalálni emberi lényét, hogy ne legyen olyan őrül, mint a nagyon öreg arkangyalok. Szépen lassan, de kezdenek egymáshoz csiszolódni, mint egy igazi pár. Tehát mind a kettőjüknek alkalmazkodniuk kell az új helyzethez és egymáshoz is, amitől még inkább hétköznapibb lesz az egész.

A Hetek tagjait is, ha nem is olyan részletesen, de kicsit jobban megismerhetjük, de legalábbis mindannyian megjelennek rövidebb-hosszabb időre. A Hetek Raphael leghűségesebb angyalai (4) és vámpírjai (3), aki valóban hűségből és szabad akaratukból védelmezik New York arkangyalát és most már a „szívét”, Elenát is, akár az életük árán is.
1.      A vezérük Dmitri (vámpír), akinek történetét a 4. kötetben az Angyalkardban olvashatjátok.
2.      A kémmester Jason (angyal), akinek szintén van már saját könyve, az Angyalárny.
3.      Galen (angyal, fegyvernök) és a párja történetét az Angyali szárnyalás antológiás kötetben olvashatják.
4.      A kötetben felbukkan mindenki kedvence, Illium is, aki a legtöbbet Elenára vigyáz és ő a lány legjobb angyal barátja.
5.      Venom ~ Méreg (vámpír) egy új oldalát ismerhetjük meg, melyből kiderül, mennyire különlegese ő a vámpírok között is.
6.      Aodhan egy olyan angyal, akiről idáig még nem olvashattunk, de nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet, így remélem ő is kap egy könyvet, vagy legalábbis egy jó hosszú novellát!
7.      Végül, de nem utolsó sorban Naasir, akiről azon kívül, hogy a Hetek tagja és vámpír semmit nem tudunk meg, de remélem ezen is hamarosan változtatni fog az írónő. :D


Összességében nézve:
Imádtam elejétől a végéig csak úgy, mint az első részt. Tetszett, hogy az írónő nem kapkodta el Elena tanulását, hogy így írta meg, nem pedig úgy, hogy hipp-hopp felkel és már huss, repül is. Ugyanezért szeretem Ellie és Raphael kapcsolatát is, hogy láthatjuk a folyamatot, ahogy a két fél egymáshoz csiszolódik és így fog egy párt, egy egészet alkotni.
A kedvenc részem azonban az angyaliskola volt a kis szárnyas lurkókkal, zabálnivalóak voltak. *-* Igazán örülök, hogy az írónő őket is részletezte kicsit. :D

 
Kiadó: Egmont Dark
Soroza: Angyali vadász #2
Terjedelem:  432 oldal
Kiadás éve: 2011
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
Borító: Puhafedeles
Eredeti ár: 3.999 Ft
Borító: 5*

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése