2013. június 7., péntek

Kresley Cole: Vámpírszerető

A TALIZMÁN KUPA
"Becsapós és kimerítő, az egész földet behálózó kincsvadászat mágikus talizmánok, amulettek és más rejtélyes értéktárgyak után." Kétszázötven évenként rendezik meg. Fő védnöke Rióra, a lehetetlenség istennője. Az utolsó öt alkalommal Dermedtszívű Kaderin valkűr lett a győztese.

Kresley Cole: Vámpírszerető
Sorozat: Halhatatlanok alkonyat után 2.
Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.
Kresley Cole világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút.

"Lélegzetelállító" - Julia Quinn

"Szexi és eredeti" - Heather Graham
Kiadó: Ulpius-Ház
Soroza: Halhatatlanok alkonyat után #2
Eredeti cím: No Rest for the Wicked
Terjedelem: 440 oldal
Kiadás éve: 2009
Fordította: Kovács JánosBR> Borító: Puhafedeles
Eredeti ár: 3.499 Ft
Kedvenc rész: Mikor Kaderin olyan sok év után újra megölelheti a testvéreit.
Kedvenc szereplő(k): Sebastian, Bowan, Regin és Nix - bár e két utóbbi személy eléggé keveset szerepelt most
Legutálatosabb szereplő: Lucyndey, de mégis érdekes volt ő is.
Mélypont: konkrétan nem volt, már néha az évődésükből volt elegem.
Történet: Szerencsére szöges ellentéte az első kötetnek, így aki nem akarja a Vámpíréhség miatt folytatni a sorozatot, annak üzenem, hogy az csak egy nagyon bevezető rossz kötet volt.
Borító: 3*

Ahogy a sorozat első része, ez a kötet is egy újraolvasás volt. Egyrészt szerettem volna felfrissíteni, hogy tudjak róla egy rövidke értékelést írni, másrészt pedig az Halhatatlanok alkonyat után (Őmmortals After Dark) az egyik kedvenc sorozatom, tehát úgyis megint sor került volna rá.

Ez a rész Dermedtszívű Kadern (valkűr) és Sebatsian Wroth (vámpír) párosáról, egymásra találásáról szól. Főszereplőink már a történet legelején találkoznak egymással, mivel Kaderint azért hívták egy kis falu lakói, hogy végezzen az őket rettegésben tartó vámpírral. Egyikük sem sejti, hogy ez a találkozás gyökerestől felforgatja mindkettőjük életét és örökre meg is változtatja azt.
A történet egésze egy, a halhatatlanok számára rendezett véres valóságshown, a Talizmán Kupán játszódik, aminek lényege, hogy a világ különböző pontjain lerejtett ereklyéket fel kell kutatniuk a versenyzőknek, amikért előre meghatározott pontokat kapnak. Az a két versenyző, akik elérik a maximális pontszámot indulhat a fődíjért, mely ez esetben különös jelentőséggel bír. Ez a díj ugyanis egy kulcs, mely ajtót nyit a múltba, s így Kaderinnek esélye nyílhat rá, hogy újra találkozhasson és megmenthesse 1000 éve elvesztett ikerhúgait. De nem a valkűr az egyetlen, aki elvesztett valakit, akit nagyon szeretne visszakapna, s így szokásos ellenfele mellett -, aki egy Lucindey nevű szirén - egy újabb vetélytárssal is számolnia kell, méghozzá Bowan MacRive (vérfarkas) személyében. Emellett pedig ott van Sebastian is, aki igyekszik mindig a valkűr kedvében járni, hogy elnyerje a lány kegyeit.

Szintén ellentétben az első kötettel, itt nem a szexen volt a fő hangsúly - pontosítok, nem csak azon volt a fő hangsúly. Ott már jobban előjött az, hogy a két szereplő ne csak testileg, hanem lelkileg is jobban egymásra találjon, miközben szembe néznek saját démonaikkal is és igyekeznek legyőzni azokat. Azért nem kell itt olyan komoly dolgokra gondolni, elvégre ez egy paranornaml-romance, és mint így nem ennek a műfajnak a feladata a komoly, az egész társadalmat érintő problémák feltárása, itt csak két személy szerelméről van szó, illetve az előtte lévő vívódásról, huzavonáról.
Mint fent említettem, egyszer már olvastam, de annyira nem emlékeztem már rá, csak arra, hogy akkor annyira nem tetszett, most viszont olyan izgalommal faltam a sorokat, hogy mire észbe kaptam már ki is végeztem, közben pedig a kedvenc könyveim egyike lett.

A Talizmán Kupa nagyon jó ötlet volt az írónő részéről, de szerintem nem volt annyira részletesen kidolgozva, mint amennyire lehetett volna, amit sajnálok, mert szívesen olvastam volna több jelenet is, ami ott, közben játszódik.
Az viszont kárpótolt, hogy itt több volt az akció, pörgősebb a cselekmény és a férfi és női főszereplők majdhogynem szöges ellentétei voltak egymásnak - az első és második kötetet összehasonlítva. Kaderin és unokahúga Emma között óriási a különbség. Kad mindig is sokkal mozgalmasabb és izgalmasabb életet élt mint Emmaline, egy ízig vérig valkűr, egy igazi harcos. Sebastian pedig, bár ő is birtokolni akarj a neki rendelt nőt, mégse olyan barbár módon, mint Lachlain (vérfarkas). Bastian sokkal kedvesebb és aranyosabb, nem erővel akarja rávenni aráját, hogy szeresse és maradjon vele, hanem el akarja bűvölni, mindig igyekszik a lány kedvében járni, bármit megtenne érte, és soha nem adta fel. Nagyon édes volt! :3 Annak ellenére hogy vámpír (pöttyet már elegem van belőlük) nagyon megkedveltem és az egyik kedvenc férfi karakterem lett.
Aminek szintén nagyon örültem, hogy a kedvenc vérfarkasom is elég sokat szerepelt, nevezetesen Bowan MacRive. Micsoda szerencse, hogy az ő kötete a következő és már régen megjelent. ^^


Összességében nézve:
Sokkal izgalmasabb volt, mint az első kötet, nem is volt benne túl sok nyafi, csak a szokásos évődés a két fél (Kaderin és Sebastian) között, de ez nem zavart, mivel közben akció is volt bőven, nem laposodott el a történet. A kedvenc vérfarkasomról is olvashattam benne, viszont Regin és Nix nagyon keveset szerepeltek. :/
Plussz pont azonban, hogy a Talizmán Kupa fő helyszíne, ahova az utolsó ereklye volt elrejtve a fődíjhoz, kis hazánkban, Magyarországon játszódott. :D


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése