2013. május 20., hétfő

Megjelenés özön #6

Még alig 1 hónapja volt a Könyvfesztivál, ahol rengeteg új érdekes, izgalmas és nagyon várt könyvet mutattak be a hazai kiadók, máris itt vannak az újabb megjelenési tervek. Ám eme megjelennő könyvrengeteg nem véltetlen, hiszen közeledik június 6-a, ami nem más, mint az idei Ünnepi Könyvhét kezdeti napja, ezért serénykednek szorgos kis méhek módjára a kiadók.
A 84. Ünnepi Könyvhét időtartama: június 6-10.
Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér, de más budapesti helyszínek is lesznek. és több mint 80 vidéki város, település, valamint a határon túli város is csatlakozik az eseményhez. :o)
Sajnos a pestire nem fogok tudni felmenni, de a debrecenin ott leszünk a húgommal, aminek nagyon örülök és már alig várom! :D

Na és akkor most nézzük, milyen újdonságok is várhatók a Könyvhétre.

Cor Leonis
Karen Marie Moning: ICED
Sorozat: Tündérkrónikák spin-off; Dani O'Malley 1.
Hamarosan, ahogy magyar könyv és sorozatcím is. :D






Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Eredeti cím: ICED
Kiadó: Cor Leonis
Oldalszám: ?
Fordította: Laskay Ildikó
Egységes fogy.ár: 3.490 Ft


Jasper Fforde: Egy regény rabjai
Sorozat: Thursday Next 2.
HAMAROSAN






Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Eredeti cím: Lost in a Good Book
Kiadó: Cor Leonis
Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
Oldalszám: ?
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft


Syrie James: Az elveszett Jane Austen kézirat
 Hamarosan







 
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Kiadó: Cor Leonis
Oldalszám: ?
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft


Gary Shteyngart: Abszurdisztán
Misa Vainberg egy igazi orosz mackó. 160 kilós, lomha fiatalember, akinek amerikai a lelke, az útlevele viszont orosz. Miközben - apja jóvoltából - az amerikai Alkalmi Egyetemen diplomát szerzett, megízlelte az édes életet, és nem mellesleg, némi másodkézből való szexuális tapasztalatot is szerzett. Most azonban Oroszországban ragadt, és nem akarják visszaengedni. Ám a feneketlen orosz csüggedésben feldereng a fény: hamis útlevéllel kijuthat, ha nem is Amerikába, de legalább a kulturált Európába. Hogy ezt megszerezze, el kell utaznia egy a Kaszpi-tenger partján fekvő kis országba, Abszurdisztánba. Ez a parányi, olajkitermelésből élő ország az átmenet állapotában leledzik, a szocialista sarlóból éppen kapitalista rugóskés kovácsolódik. Misa belekeveredik az egymással viszálykodó nemzetiségek és hadurak harcába, miniszter lesz, keresi önmagát, keresi a szerelmet és keresi a huszonegyedik századi élet értelmét Európa peremén.

Az orosz származású, Amerikában élő Gary Shteyngart regénye akasztófahumorral megspékelt mai szatíra a különböző kultúrák, vallások és egyének egymás mellett éléséről a történelem szagos szelei közepette.
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Kiadó: Cor Leonis
Oldalszám: ?
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft


Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete
Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet.
Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátronak, amiért súlyos árat fizetett.

A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt. Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is.
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Eredeti cím: The Brief Wondrous Life of Oscar Wao
Kiadó: Cor Leonis
Fordította: Pék Zoltán
Oldalszám: ?
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft



Ad Astra
Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma
Asszonyok és lányok milliói halnak meg, amikor egy terhes nőket támadó vírus elszabadul, és az emberiség sorsa is kockán forog. Isten keze, vagy a tudósok hibája? Az emberi sötétség és pusztítás gyümölcse?
Jessie Lamb egy hétköznapi kamaszlány különleges körülmények között: miközben világa összeomlik, idealizmusa és bátorsága arra sarkallja, hogy megtegye a szükséges, hősies lépést, és hozzájáruljon az emberiség megmentéséhez. Vajon Jessie valóban hős? Vagy, ahogy az apja tart tőle, könnyen befolyásolható csitri, aki fel sem fogja tettei következményét?
A Jessie Lamb testamentuma a közeljövő, biológiai terrorizmus által visszavonhatatlanul megváltozott világát mutatja meg, és egy rendkívüli fiatal lány döntésének folyamatát, aki a gyermekkorból kilépve azért küzd, hogy az élete – és talán a halála – értelmet nyerjen.
A Jessie Lamb testamentuma 2012-ben elnyerte az Arthur C. Clarke-díjat és jelölték a Man Booker-díjra.
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Eredeti cím: Jane Rogers: The Testament of Jessie Lamb
Kiadó: Ad Astra
Fordította: Béresi Csilla
Oldalszám: 324
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft


Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén
A szingularitás korában intelligenciánk egyre inkább nem biológiai alapokra kerül át, és billiószor hatékonyabb lesz, mint manapság. Új civilizáció hajnalán járunk, amely lehetővé teszi, hogy meghaladjuk biológiai korlátainkat és megsokszorozzuk kreativitásunkat. Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója évtizedek óta a technológia jövőben játszott szerepének legnagyobb tisztelettel övezett és legprovokatívabb vizsgálója. Régóta hirdeti, hogy a számítógépek hamarosan elérik a legmagasabb emberi intelligencia szintjét, A szingularitás küszöbén című könyvében pedig szemlélteti a feltartóztathatatlan evolúciós folyamat következő lépését: az ember és a gép összeolvadását, ahol az agyunkba ágyazott tudás- és képességbázis az általunk létrehozott eszközök jóval nagyobb kapacitásával, sebességével és információmegosztó képességével ötvöződik.
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Kiadó: Ad Astra
Oldalszám: 956
Egységes fogy.ár: 5.490 Ft


Lőrinczy Judit: Ingókövek - Sztálingrád másik csatája
Sztálingrádot elátkozta a neve. A németek és szovjetek több százezer áldozatot követelő csatájáról mindenki hallott már – ám a másik, melyet a város és a halál vívnak egymással, évszázadok óta folyik, és mind a győzelem, mind a vereség lelkekbe kerül… Wilhelm Galler, a magányos mesterlövész életre kelő szobrok és különös látomások között bolyong a néptelen városban; Wolfgang Lindt hadnagy a lelkét elemésztő emlékek elől menekülne, ám Sztálingrád nem ereszti; Galina, a pilótanő a Volga túlsó partjáról száll az elátkozott vidék fölé; a sztálingrádi Vaszilij pedig ismeretlenné vált utcákon kísérti a sorsot – és próbálja lefizetni a végzetét. Négy ember, szembenálló felek, akiket azonban mégis összeköt a közös sors és a láthatatlan gúzs, amelyet Sztálingrád font köréjük.
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Kiadó: Ad Astra
Oldalszám: 456
Egységes fogy.ár: 3.490 Ft



Agave
Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó
Sorozat: Anita Blake 19.
Anita Blake élete lecsendesedett, majdnem normális hétköznapjait éli St. Louis-ban – már amennyire normális hétköznapokat élhet egy hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró – amikor egy vámpír a múltból bejelentkezik. Minden Sötétségek Anyját elméletileg elpusztította egy robbantásos merénylet. Ugyanakkor hogyan lehetséges elpusztítani egy vámpírt, aki megteremtette magukat a vámpírokat? Meg lehet ölni egy istent? Eddig nem sikerült, és most ez az isten, pontosabban istennő, úgy érzi, eljött a nap, hogy végre hatalmába kerítse Anitát és Amerika összes vámpírját.

Minden Sötétségek Anyjának tetteit az vezeti, hogy szentül hiszi: Jean-Claude, Anita és a vérfarkas Richard Zeeman triumvirátusa elegendő hatalmat ruházhatna rá, hogy ismét testet ölthessen, és megvethesse lábát az Új Világban. Csakhogy a test, amire a fogát feni, már foglalt.
Várható megjelenés: 2013. Ünnepi Könyvhét (június 6-10.)
Eredeti cím: Bullet
Kiadó: Agave
Fordította: Török Krisztina
Oldalszám: 496
Egységes fogy.ár: ? Ft



Bár Neil Gaiman könyve kicsit később jelenik meg, mint a könyvhét, de muszáj ide írnom, mert már nagyon várom! :D

Neil Gaiman: Óceán az út végén
AMIKOR EGY EMLÉK FELENGED, A MÚLT SZIVÁROG KI BELŐLE

Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Ami a világon túlról jött? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely van ahová mehet, egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van.

Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.
Várható megjelenés: 2013. június 18. a külföldi megjelenéssel egy időben
Eredeti cím: Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
Kiadó: Agave
Fordította: Pék Zoltán
Oldalszám: ?
Egységes fogy.ár: ? Ft


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése