2013. március 20., szerda

Gaura Ágnes: Démoni színjáték


A Borbíró Borbála sorozat
előzmény novellája
Ez az írónő Borbíró Borbála sorozatának egy előzmény novellája.
Itt Bori még vámpírvér beszerzőként dolgozik és régi munkahelye is megvan még az MTA-nál.
Éppen az IQ vámpíroktól akar vért beszerezni, hogy
vizsgálatokat végezhessenek rajtuk, hogy mi az, hogy mi az, ami miatt ők kordában tudják tartani vámpírösztöneiket, pontosabban az állatiasabb ösztöneiket, és inkább a tudománynak, művészetnek, stb. „élnek”. A vámpíroknak ezen fajtája ugyanis igen befolyásos, hihetetlen magas IQ-val rendelkeznek és teljesen bevették már magukat a magyar politikába és a magyar parlamentbe is.
A vérminta adását meg is tagadják, elvégre nekik semmi hasznuk nem származna belőle, sőt. Viszont meginvitálják Borit egy vámpírszínházba, melyben az Othellót fogják megnézni, és ahol igazi a vér, igazi a színészek rettegése, imája, halála és feltámadása.
És mindezt csak főhősnőnk kedvéért, hogy megtanulja a leckét, miszerint soha többé ne forduljon ilyen kéréssel az IQ-vámpírok felé.

A novella bár nagyon jól visszaadja a sorozat hangulatát, így aki még esetleg nem olvasta a sorozatot, de érdekli vagy tervezi az olvasását, esetleg bizonytalan még benne, annak ajánlom, hogy kezdje ezzel a kis novellával, mert nagyon jó bevezetője a Vámpírok múzsájának, és egy kicsit Borival is megismerkedhetünk benne.

A novella nagyon szép eKönyv formátumban (epub, mobi), jelképes összegért (1Ft) vásárolható meg a Delta Vision kiadó webáruházából.


Borbíró Borbála Sorozat:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése