2013. november 19., kedd

Csend és merengés - Hogyan tovább?

Kicsit ömlengős poszt következik. Nem szoktam a magánéletemről a blogon beszélni, vagy a "fészen" kiplakátolni, de most kikívánkozik belőlem, gondolom azért, hogy így is oldjam a hónapok alatt felgyülemlett feszültséget a lelkemben. Akit érdekel elolvassa, akit nem, annak csak annyit, hogy nem zárom be a blogot, csak átalakul és kevesebb értékelést olvashat, annál több locsogást könyvekről, és más hobbimról, amik egy része a könyvekhez fog kapcsolódni.

És akkor lássuk bővebben.

Néhányotoknak talán feltűnt, hogy már 1,5 hónapja nem csináltam semmit a blogon, "eltűntem".
Az igazság azonban az, hogy most kicsit túl sok minden jött össze a magánéletemben is, a könyves életemben is - mert mikor olvasunk olyan, mintha valaki más életet élnénk.
Lényeg a lényeg, hogy kicsit magamba szálltam és rájöttem, hogy 
  1. nem tudok írni: túl sok a szóismétlés, van hogy ötletem sincs, mit írjak egy könyvről, de azért írok, ami viszont nekem nem tetszik. Sokszor felmerült bennem, hogy jó amit írok? Gondolok itt a fogalmazásra, veszi-e hasznát egyáltalán valaki. Ezek főleg akkor jönnek elő, mikor erről szóló bejegyzéseket olvasok, mert egy-egy résznél van, hogy magamra ismerek, viszont fogalmam sincs, hogyan változtathatnék rajta. Szeretnék jó lenni abban, amit csinálok - még ha csak hobbi, akkor is -, de még azt sem tudom, most milyen szinten állok és így nehéz.
  2. Amit fent röviden említettem: még mindig örömömet lelem a blogolásban, ezért semmiféleképpen sem akarom bezárni, de talán kicsit átalakul, mert az elmúlt években észrevettem, hogy nagyon sokat változtam/változok, ezért mindig kitalálok valami újat, ami leköt, és így az olvasástól veszi el az időmet. Ez persze nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem fogok értékeléseket írni, de talán nem minden könyvről, amit olvastam. 
Fogalmam sincs mit is kezdjek magammal, tiszta ideggombóc vagyok néhány hónapja a fent említettek miatt is, közben vészesen közeledik a vizsgaidőszak, illetve a záróvizsga és úgy érzem semmit nem tudok, annak ellenére, hogy rengetget tanulok és készülök rájuk. Majd nesze sánta itt egy púp alapon egy számomra és a családom számára nagyon kedves személy lebetegedett. Szerencsére úgy néz ki helyre jön, de az a majd két hét, amit várakozással töltöttünk el iszonyatos volt.

De hogy ne csak siránkozzak, jó dolgok is történnek velem, igaz apróságok, de én mindennek örülök, akár csak egy köszönömnek a fáradozásaimért. Az egyik ilyen kis apróság például a helyi kis "nyomdában" történt velem, amikor elmentem a karácsonyra szánt könyvjelzőket elkészíttetni. Ismerjük már egymást régen, mivel majdnem minden évben csináltatok velük egy Green Day naptárat a húgomnak szülinapjára, így már úgy köszöntöttek, hogy  "Megint naptár? Most milyet :)"
Közben persze jöttek mentek az emberek, akinek csak 1-1 fénymásolás kellett vagy egyéb apróság, így egy egész délelőttöt ott töltöttem, közben pedig jót beszélgettünk és nagyon aranyosak voltak. :) Még egó simit is kaptam. :P Mindig tetszenekik a munkáim, ha pedig valami hiba van benne, akkor mindig elmondják, hogy hogy javítsam ki, nem hurrognak le érte.

Szóval közben már készülök a karácsonyra is - már 1 hónapja - mivel most már nem tudjuk, hogy mikor fogunk vizsgázni, pontosítok: mikor miből, mert azért vannak fokozatok a tantárgyak nehézségei között, de ezt már szerintem mindenki megtapasztalta. Szóval halmokban állnak a félkész-kész ajándékok, lassan szerzem befele a csomagoló anyagokat, borítékokat és hamarosan a címeket is. :)


Nem is lett olyan hosszú a poszt, mint gondoltam, de nagyon jól esett kiírni magamból. A blogolás mint terápiás eszköz tényleg beválik. ;)

Végezetül pedig mutatok nektek néhány kész kis szettet, amiket nem rég készíett/ett/em. :) Imádom őket, annál is szebbek, mint gondoltam, hogy lesznek. A képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek őket. :)



3 megjegyzés:

  1. Hú, az a Tündérkrónikás nagyon jó. A többi is jó lett, de a KMM-es a kedvencem. Hol/mennyiért csináltattad?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Számomra is a Tündérkrónikák a legkedvesebb sorozat, ezt követi az IAD, a LoveStar pedig az önálló kötetek közül.
    A könyvjelzőkhöz a képeket én csináltam, és a helyi kis "nyomdában" nyomtatták és laminálták fillérekért (380Ft/5db) és gyönyörű munkát végeztek. :)
    A bögrékhez szintén én állítottam össze a képeket, és egy ismerősöm csinálta meg nekem ajándékba, így árat sajnos nem tudok mondani.
    A medálokat pedig én csináltam, bár még mindig tanulgatom a technikáját, mivel a legtöbb buborékos marad és szét kell szednem és újra kell csinálnom, de már alakul a dolog. Ráadásul szeretem is csinálni. :) Ha írsz egy e-mailcímet, akkor el tudom neked küldeni a könyvjelző és a bögre képét, ha szeretnéd. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek a bögre szettek. :) Ha megoldható elküldenéd nekem a IAD-s képeket? Muszáj ilyet csináltatnom. :D
    Az emailem: kari03@freemail.hu
    Előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés