2012. szeptember 2., vasárnap

Szemezgető #2: Szeptember

Már írtam kb. 2 hete, hogy mik azok a könyvek, amiket meg szeretnék majd még venni. Az is írtam, hogy ez a lista változhat és van is rajta változás, mivel máris találtam legalább 1 olyan könyvet, amit szívesen elolvasnék. Ez alkalommal azonban csak az idén szeptemberben megjelenő könyvek között mazsolázgattam és az azok között talált érdekességeket mutatom be nektek. (Inkább csak a fülszövegeket és a megjelenéseket fogom valószínűleg leírni.)


Az első a Maxim Könyvkiadó, ahol 2 szeptemberben megjelenő könyvet is találtam:

Cynthia Hand: Angyalfény 

Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.

Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.
A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.


Megjelenés: 2012. szeptember 18.
Terjedelem: 416 oldal
Borító: keménytábla védőborítóval
Fordította: Komáromy Rudolf
Eredeti ár: 3.499 Ft


Jay Asher & Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk
1996-ban járunk. Josh és Emma világéletükben szomszédok voltak, és a legjobb barátok is. Azonban tavaly novemberben minden megváltozott közöttük, amikor Josh családja postán megkapta az Amerikai Online Cég (AOL) CD-jét, és az édesanyja átküldte Emmához, hogy a lány feltölthesse az anyagot az új számítógépére. Amint bejelentkeznek, automatikusan a Facebook oldalára lépnek be – csakhogy a Facebookot még fel sem találták! Legnagyobb döbbenetükre feltárul előttük a tizenöt évvel későbbi életük. Később valahányszor újra ránéznek a profiljukra, azt látják, hogy a jövőjük is megváltozik. Miközben az életükben bekövetkező eseményeket próbálják feldolgozni, kénytelenek szembenézni azzal, mit csinálnak jól és rosszul – a jövőben.

A nagy sikerű Tizenhárom okom volt...szerzőjének új regénye a Facebook nélküli világba kalauzol vissza, és bebizonyítja, hogy minden döntésünk hatással van az életünkre. Facebook-függőknek kötelező olvasmány!



Megjelenés: 2012. szeptember 18.
Terjedelem: 356 oldal
Borító: füles kartonált
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Eredeti ár: 3.499 Ft


Az Egmont Dark könyvkiadó is tartogat nekünk jó sok meglepetést, de már tudjuk, hogy Ilona Adrews egyik sorozatának két kötete készülőben van, és reményeim szerint hamarosan olvashatjuk is a Világok peremén első részét.

Ilona Andrews: Világok peremén 1. Mágikus találkozás
A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít. 
Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják.
Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki aki ott él…



Megjelenés (szerintem!): 2012. szeptember
Terjedelem: 400 oldal
Borító: puha fedeles
Eredeti ár: 3.990 Ft


Az Ulpius-ház könyvkiadó már közzé tette, hogy az Ötven árnyalat trilógia második része is szeptemberben fog megjelenni. Mivel megvettem az első részét, így a másodikat is be szeretném majd szerezni. (Bár olvasni még nem olvastam, de majd egyszer biztos az is sorra fog kerülni.) Illetve J. R. Ward: Fekete Tőr Testvériség c. sorozatának 10. része is várhatóan szeptemberben fog megjelenni.


E. L. James: A sötét ötven árnyalata
Megjelenés: 2012. szeptember 3.
Borító: puha fedeles
Fordító: Tótisz András
Eredeti ár: 3.999Ft

UPDATE: A megjelenés változott! A bookline.hu oldal szerint: 2012. szeptember 20.
A libri.hu oldal szerint: 2012. szeptember 28. a megjelenés dátuma.


J. R. Ward: Újjászületett szerető (FTT 10.)
Megjelenés: 2012. szeptember 17.
Borító: puha fedeles
Eredeti ár: 4.999Ft


És amit még nagyon várok, az nem más, mint a Cor Leonis gondozásában hamarosan a boltokba kerülő Karen Marie Moning: Tündérkrónikák 5. része, melyben remélem, hogy a sorozat eddigi köteteiben felmerülő összes kérdésre választ kaphatunk! A kiadó jövőbeni terveiről egy hete írtam bejegyzést, melyet ITT el is olvashattok. :o)

Karen Marie Moning: Új nap virrad
A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?
Megjelenés: 2012. szeptember 17. (estleg pár nappal hamarabb)
Borító: puha fedeles
Eredeti ár: 3.500 Ft


És ez még csak a szeptember! Mi lesz még itt októberben, meg novemberben, hogy a karácsonyról már ne is beszéljünk!? Bár decemberben legalább lesz mit ajándékba kérni. ;)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése