2013. április 24., szerda

Játék #1: Amerikai istenek


Már egy ideje mondogatom, hogy hamarosan könyves nyereményjáték lesz nálam, méghozzá nem másért, mint a Neil Gaiman: Amerikai istenek c. könyvének 10. évfordulós bővített kiadásáért, mivel erre szavaztatok a legtöbben, összesen 29-en.
Nagyon jól döntöttek, nekem az egyik kedvenc könyvem lett! :o)

A játérkól:
Hogy ne csak jelentkezni lehessen, kitaláltam egy kis, hm… nevezzük játéknak,

2013. április 22., hétfő

Vivien Holloway: Pokoli szolgálat


Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
Sorozat: Pokolháború trilógia 1.
Mit adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet?
A szabadságodat, az életedet?
Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt?
Beletörődnél, küzdenél?

Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbetettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi.
Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik.
Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért.
Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lil-re az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját.
Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet.
Kiadó: Aba Könyvkiadó
Soroza: Pokolháború trilógia #1
Terjedelem: 320 oldal
Kiadás éve: 2013
Borító: Puhafedeles
Eredeti ár: 3.490 Ft
Kedvenc rész: Mikor Lilian elbúcsúzik Greg-től, Julie-tól és Gabrieltől. Az egy nagyon megindító jelenet volt.
Kedvenc szereplő(k): Lilian, Gabriel
Legutálatosabb szereplő: Lucifer, Samael
Mélypont: nem volt
Történet: Nagyon eredeti. A poklot és magát Lucifert is úgy ábrázolja, ahogyan megszokhattuk, vagyis sötétnek, nyomasztónak és velejéig romlottnak, és gonosznak. Nagyon szépen átjöttek azok az érzések, és hangulatok, amik egy ilyen pokoli helyzetet jellemeznek.
Borító: 5*



2013. április 20., szombat

A. O. Esther: Hívogat a fény


OLVASS BELE!
A. O. Esther: Hívogat a fény
Sorozat: Összetört glóriák 2.

Noha Sophiel teljesítette első küldetését, az Égiek újabb feladattal bízzák meg: fel kell kutatnia a Mindenség Térképét, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A háromdimenziós térkép a titkos átjárókat rejti, amelyek összekötik a Földet a Mennyországgal és a Pokollal. A Sors azonban újra közbeszól és Sophiel angyal létére megbetegszik: teste lassan, de megállíthatatlanul fénnyé kezd válni, és a lány megkezdi a versenyfutást az idővel.

A Föld előtt nem titok többé, hogy ki szabadította ki az Elveszett lelkeket, így hamarosan a Sötét Angyalok is megtudják, ki volt az áruló, aki szabadon engedte a Bardo várában raboskodó angyalokat.

A vezérek Elijah vezetésével hajtóvadászatot indítanak Sophiel ellen, akinek újra menekülnie kell, miközben egy szerencsétlen helyzet folytán megbetegszik: fizikai teste egyre gyengülni kezd, s a szentekhez hasonlóan lassanként fénnyé válik, s hacsak nem sikerül nagyon gyorsan valamilyen gyógyírt találni nem evilági bajára, a Fény hazahívja őt…

A bajban szerencsére nem marad magára, és többen is megkísérlik megmenteni a fokozatosan fénnyé váló lányt, akinek úgy tűnik, ütött az órája idelent, miközben mindenki eszeveszett tempóban próbálja a többiek előtt megtalálni a Mindenség Térképét. Gabriel is Sophiel nyomába ered társaival, azonban érzései már korántsem olyan barátiak, mint amilyenek korábban voltak, és ez még nagyon sok bonyodalomhoz vezet kettejük közt, amire egyikük sem számított…

Három új szereplő is feltűnik a színen: Diril, Rahsan és Lanazir, az ősi boszorkányok, akiket sajátos rokoni szálak fűznek Sophiel ellenségéhez, a Mágushoz, akiről kiderül, hogy nem más, mint a világ legnagyobb hadvezérének tartott perzsa király, Cyrus fattyú fia.

A történet ezúttal három szálon futva követi Sophiel második küldetését, s a kedves Olvasók megismerhetik a Perzsa Birodalom mindennapjait, a Halhatatlanokat, vagyis Cyrus király állandó létszámú, tízezer fős hadseregét, de bepillantást nyerhetnek a normannok varázslatos kultúrájába az első viking városokban zajló események folytán.

A regény tovább boncolgatja az első kötetben felvetett morális kérdéseket: Mi a jó és mi a rossz? Ki dönti el, hogy mi számít bűnnek és erénynek? Miben rejlik a hit ereje és miként győzhető le a kétely? Barátságból lehet-e szerelem, és szerelmesekből lehetnek-e ellenségek? Létezik-e kegyes halál, és vajon mit szól a Jóisten, amikor a jók kényszerülnek vérontásra?
Kiadó: Decens Magazin
Soroza: Összetört glóriák #2
Terjedelem: 464 oldal
Kiadás éve: 2013
Borító: Keményfedeles
Eredeti ár: 3.990 Ft
Kedvenc rész: Mikor Elijah imádkozik és válaszul Raphael segít neki. A rossz sem feltétlenül csak rossz…
Kedvenc szereplő(k): Elijah, Ariel
Legutálatosabb szereplő: Diril
Mélypont: nem volt
Történet: sokkal cselekményesebb, a hangsúly itt már inkább a szereplőkön van, illetve voltak benne megdöbbentő dolgok. Ilyen volt két arkangyal halála is. :(
Borító: 5*



2013. április 18., csütörtök

Karen Chance: Megérint a sötétség

Karen Chance: Megérint a sötétség
Sorozat: Cassandra Palmer 1.
A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak. Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különös világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is…
Cassandra Palmer élete korántsem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el még kislány korában Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból - mindent tudni akar üzletfeleiről,pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpír?k elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.
De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcasonne várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?
"A legendákkal ellentétben a teste melegen simult hozzám, érintése olyan puha volt, mint a legfinomabb selyem. Mégsem volt több esélyem kiszabadulni szorításából, mintha acélból öntött karok fontak volna át. A pulzusom felgyorsult, az ájulás kerülgetett, amikor előrehajtotta a fejét, és megéreztem nyelve hegyét a nyakamon. Azt hiszem, egy pillanatra meg is állt a szívem, amint óvatosan megcsókolta a bőrömet, talán az ütőeret keresgélve alatta. Úgy éreztem, a vérem felismeri őt, lassabban és sűrűbben áramlo?t körbe a testemben, arra várva, hogy kiszabaduljon. Verejtékeztem, de ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy sokan zsúfolódtunk össze a szűk teremben. Vajon most azonnal végez velem, sok száz tanú szeme láttára? Sejthettem volna, hogy valami ehhez hasonló fog történni. Valahányszor megbíztam valakiben, elárultak. Akikbe beleszerettem, mind meghaltak. Mivel ő már amúgy is halott volt, a sorsom ezúttal sem lesz más."
99 éven aluli olvasóink számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Kiadó: Kelly
Soroza: Cassandra Palmer #1
Eredeti cím: Touch the Dark
Terjedelem: 330 oldal
Kiadás éve: 2010
Fordította: Bertalan György
Borító: Puhafedeles
Eredeti ár: 2.980 Ft
Kedvenc rész: Mikor Cassie Tomas testében volt és mint ember egy vámpír szemével látott. Ez furcsa volt. A másik pedig, mikor Cassie visszament az időben, azok közül mindegyik rész tetszett.
Kedvenc szereplő(k): Cassie, Mircea, Billy-Joe és talán Pritkin, de ő inkább még semleges karakter a számomra
Legutálatosabb szereplő: Tomas
Mélypont: nem volt
Történet: nagyon eredeti, hasonlít a Tündérkrónikákra, de nem ugyanolyan!
Borító: 3*


2013. április 16., kedd

Csináld magad #1: Pom pom könyvjelző


Az olvasás mellett folyton barkácsolok is, és ha már könyv és barkácsol, akkor legyen könyvjelző. A neten szörfölve láttam ilyen jópofi kis pom pom könyvjelzőket, de mindig más és más technikákkal elkészítve. Úgy gondoltam bemutatom nektek lépésről lépésre és remélhetőleg értelmes magyarázatokkal ellátva azt a technikát, amit én még anyukámtól tanultam nagyon régen.

2013. április 15., hétfő

Megjelenésözön #5

Hamarosan itt a Könyvfesztivál (április 18-21), kb. 1 hónappal utána pedig a könyvhét. Ez az az időszak, ami cseppet sem pénztárca kímélő egy igazi könyvmoly számára. Bár én sajnos nem fogok tudni elmenni egyikre sem, azért összeszedtem néhány könyvet, amik ezekben a hetekben fognak megjelenni, illetve néhány későbbi megjelenést is.

Sok blogon láttam már Az Archívum címet viselő könyvet, de sehol nem találtam. Mint kiderült ezek csak amolyan előolvasások voltak, de milyen jó is ez így! A borító

2013. április 13., szombat

Rob Roger és Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek

Borító nagyobb méretben

OLVASS BELE!
Rob Roger és Jessica Gruner: Emily the Strange - Elveszett emlékek
Sorozat: Emily, a különc 1.
A13 dolog, amelyet biztosan megtalálsz az első Emily, a különc -regényben:

1. Rejtély
2. Egy csinos gólem
3. Feltuningolt csúzli
4. Négy fekete macska
5. Amnézia
6. Kalamajkapóker
7. Haragos pónik
8. Egy gyanús iskolafelügyelő
9. 13 pontos listák
10. Homokvihar-generátor
11. Hasonmások
12. Titkos küldetés
13. Bogarak

Emily, a különc:
13 éves. Képes toronyházakat átugrani, ha épp úgy tartja kedve. De sokkal valószínűbb, hogy inkább négy fekete macskájával szunyókál; vagy részecskegyorsítót eszkábál össze gézből,
lencséből és biztosítótűből; vagy teljes hangerővel dobol/gitározik/szaxofonozik/citerázik; vagy egy fertelmesen drasztikus penetráns freskót fest; vagy rávesz valakit, hogy kimondja: "fertelmesen drasztikus penetráns freskó" 13-szor gyorsabban… és közben gúnyosan hahotázik.

Olvasd el, ha mered!
Kiadó: Fumax
Sorozat: Emily, a különc #1.
Eredeti cím: Emily the Strange - The Lost Days
Terjedelem: 266 oldal
Kiadás éve: 2012
Fordította: Benes Attila
Illusztrálta: Rob Roger
Borító: Puhafedeles
Eredeti ár: 2.995 Ft
Borító: 4*
Kedvenc rész: A nagynéni szobája, ahol a lehető legfurcsább dolgokat találja az ember.
Kedvenc szereplő(k): Emily és a cicák! :D
Legutálatosabb szereplő: Attikol, a különleges karaván igazgatója
Mélypont: nem volt
Történet: Eredeti és maximálisan leköti az embert. Maga a könyv pedig tulajdonképpen nem isregény, hanem inkább egy napló és egy képregény keveréke.
Ajánlott: 12 éves kórtól
Borító: 4*



2013. április 10., szerda

Egmont-Dark várható megjelenés - Nalini Singh

Igen, hamarosan megjelenik Nalini Singh: Egy világ - két faj - állandó küzdelem 5. része, Szabadulás címmel. A kiadó felhívta a figyelmet a borítóra, mert az előtérben Dorian áll, ez tiszta sor, na de azt már én sem vettem észere, hogy
egy fontos jel hátul: a Csillagok hálója. Látjátok, hogy az egyik csillagnak három leágazása van? Fura? Még áprilisban megtudhatjátok, mi ez!
Nekem van egy tippem, de inkább nem írom le, nehogy esetleg lelőjem a poént. :P
Az viszont biztos, hogy április végén már olvashatjuk a könyvet! :D
A borítón lévő pasiról csak annyit, hogy a feje nagyon fura lett...



2013. április 8., hétfő

Nalini Singh: Angyalcsók


Fülszöveg:
A vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra.
Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly – a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire.
A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt – lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már túlságosan hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de a gyakorlatban halálos is lehet.

 

2013. április 6., szombat

2013. márciusi zsákmány


Az újévi fogadalmamat már régen megszegtem, így mikor Gretty írta molyon, hogy Lara Parker Éjsötét árnyák 1. és 2. része csak 999Ft a líra.hu oldalon, akkor azonnal mentem is és tettem a kosaramba, hiszen már olyan régen szerettem volna elolvasni, de annyi pénzért, amennyiért eredetileg adták nem mertem megvenni, mert mi van, ha nem tetszik? Egy ezresért viszont vétek lett volna otthagyni. De akkor meg már szegények ne egyedül jöjjenek hozzácsaptam Karen Chance Cassi Palmer sorozatának 4. részét is, A hajnalra átkát, mert éppen akkor olvastam az 1.-t és nagyon tetszett. :o) Meg ha már tervbe vettem, hogy nyereményjátékot is indítok, akkor megvettem a nyereményt is, ami nem más, mint Neil Gaiman Amerikai istenek 10. évfordulós bővített kiadása.

Aki esetleg még nem tud a játékról:

2013. április 5., péntek

BorítóMánia

Nalini Singh: Archangel's Legion
Guild Hunter 6.

Megjelenés özön #4


Hogy én mindig találok valamit! Elképesztő nem?
Gondoltam tanulás után végre pihenek egy kicsit és szétnézek a kiadóknál, hogy mi újság náluk, miket terveznek kiadni és várhatóan mikor. Ez az év egyre rosszabb lesz… a pénztárcámnak. Miért van az, hogyha megfogadja az ember, hogy diétázik spórol, akkor jobbnál jobb könyveket adnak ki vagy mindenki csokit meg sütit hoz ajándékba? Önfegyelem, és nyálcsorgatás, jöjjenek az újabb felfedezéseim a nyalánkságokat pedig a fiók aljába hajigálja vagy odaadja hízásra kevésbé hajalmos családtagjainak: